Coachingsvoucher

Starters Internationale Business (SIB) coachingsvoucher

Internationaal ondernemen en export biedt nieuwe kansen voor je bedrijf. Als je wilt groeien met je bedrijf, is het te overwegen om internationaal te gaan ondernemen. Dat kan op verschillende manieren uiteraard. Je kunt je producten of diensten in het buitenland gaan verkopen, maar je kunt ook daadwerkelijk een vestiging in het buitenland gaan openen. Voor het verkennen en betreden van nieuwe markten is Onderneem Internationaal je partner. Met een coachingsvoucher kunnen wij gesubsidieerd een eerste start met je maken. Het kost je dus niks, alleen wat tijd!

Wat is een coachingsvoucher?

Dit is een voucher t.w.v. € 2.500,- die door de Nederlandse overheid (RVO) beschikbaar wordt gesteld aan bedrijven met internationale ambities.

Deze voucher lever je bij ons in en wij gaan je in 4 sessies coachen en begeleiden bij het verkennen van jouw exportmogelijkheden op buitenlandse markten.

Wij brengen de kansen en risico’s voor je bedrijf in het buitenland in kaart. Waar liggen de kansrijke exportmarkten en hoe aantrekkelijk zijn deze! Wat zijn je persoonlijke ambities en hoe onderscheid je bedrijf zich van je concullega’s. Met een bedrijfsanalyse kijken we waar de sterktes en zwaktes van jouw organisatie liggen. Met een persoonsanalyse gaan we je ambities in kaart brengen en hoe jij als ondernemer in het leven staat. Aan de hand van die persoonskenmerken gaan we in kaart brengen wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen jouw opvattingen en hoe er in het buitenland zaken wordt gedaan. Het doel van het coachingstraject is het opstellen van een plan van aanpak, waarmee je concreet het buitenland kunt gaan veroveren. In het plan van aanpak staat precies hoe je dingen aanpakt, wanneer je dat doet en wat de aandachtspunten en uitdagingen zijn. 

Naar aanleiding van het rapport zijn er nog een aantal vervolgmogelijkheden (deze zijn optioneel, want je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met het rapport).

Een paar voorbeelden zouden kunnen zijn:

Je hebt een innovatief product in de foodbranche. De uitkomst van het coachingstraject is dat je product perfect geschikt is voor de Amerikaanse markt. Je kunt met het rapport aan de slag, maar we kunnen het proces ook in een stroomversnelling brengen. Je kunt met ons mee op handelsmissie naar New York, dan bezoeken we de Healthy Food Expo New York en dan regelen we een afspraak voor je met de inkopers van Wholefoods en Wallmart.

OF

Je hebt een vooruitstrevende technologie ontwikkeld, die ook weer perfect geschikt is voor de Amerikaanse markt. Je kunt met ons mee op handelsmissie naar Las Vegas, dan bezoeken we de CES fair en dan laten we je je product pitchen voor een aantal (Angel) Investors van Silicon Valley

OF

Spanje is de meest geschikte markt om een nieuwe vestiging te openen om …… redenen. Voor meer informatie over de fiscale en juridische regelgeving en wetten brengen we je in contact met een specialist die alles van Spanje weet, namelijk …..!

Na het coachingstraject kunnen we je dus ook actief helpen met bijvoorbeeld deelname aan een handelsmissie die we speciaal voor onze klanten zullen organiseren en we helpen je ook concreet bij het betreden van nieuwe markten en bij het opzetten van je buitenlandse onderneming.

Check of je in aanmerking komt voor subsidie!

Ja, ik wil checken of ik in aanmerking kom voor € 2.500 subsidie!

Wij helpen je met het aanvragen van de voucher als wij het coachingstraject voor je gaan verzorgen.